Aska

publicerat i Allmänt;
Klockan är 23:37.Jag har svårt för att somna. Kollar utetemperaturen. -18,8...stjärnklart och mörkermåne...

Fortsätter lösa i min bok. Typiskt mig har jag tre böcker på gång samtidigt...glömde avboka månadens bok så den jag nu bestämt mig för att fokusera på, är någon jag aldrig tänkt köpa. Men den är bra. "Stormvarning" heter den. Av Maria Adolfsson. En kriminalroman som utspelar sig på den fiktiva ögruppen  Doggerland i Nordsjön.

"– Jag har alltid haft en livlig fantasi." Säger författaren. "Snackat med djur, hittat på historier och skapat egna världar i tankarna. Och där mitt Doggerland ligger idag fanns faktiskt, för 10 000 år sedan, en landmassa. På den tiden kunde man vandra över från Skottland till Danmark. När jag läste om det spann fantasin verkligen loss"säger hon. (Källa: Expressen) 

Det historiska Doggerland, numera en sandbank, kallas Nordsjöns Atlantis...fantasiväckande tycker jag...men även historiskt intressant. Många intressanta fynd har gjorts där. Gillar man engelska och nordiska kriminalromaner är denna perfekt! 
(null)

Idag:
Våren har enligt prognoserna hejdat sig. Mars månad blir kall och snöig. :-(
(null)
Det är väl lika bra att "gilla läget" antar jag...???

Runt fågelmatarna samlas Domherrarna, massor med Domherrar. Och vi ser tydliga spår av rådjur. 

Jag har en envis låt i huvudet. "Ashes to ashes" med Anna Bergendahl. Gillar den skarpt. En i mina ögon och öron ovanligt bra Mellolåt. Förra gången Anna var med i mello föll jag också för hennes låt...det gick ju sådär för den då...så lika bra hon inte vinner i år ;-)Vinner  gör kanske Jon Henrik...ett mycket mäktigt nummer...
Och på tal om aska: 
6 mars. Askonsdag. Första dagen i fastan. Enligt Wikipedia: 
"Askonsdagen är onsdagen efter fettisdagen, som i sin tur är tisdagen efter söndagen Quinquagesima, fastlagssöndagen. Askonsdagen är första dagen i fastetiden. Den har fått sitt namn efter den kristna sedvänjan att strö välsignad aska på de botgörare som denna dag fick lämna kyrkan."

Jaha...!? Det finns religiösa sedvänjor jag inte förstår mig på...

Den fina minnesstunden jag var på i måndags, avslutade prästen med att läsa dessa ord, en psalm vars ord har ett irländskt ursprung. Jag tycker så mycket om den:

Må din väg gå dig till mötes
Och må vinden vara din vän
Och må solen värma din kind
Och må regnet vattna själens jord
Och tills vi möts igen
Må Gud hålla, hålla dig i sin hand
<3

Kärleksljus 
❤️

Kommentera inlägget här :