Grått och lite svartvitt

publicerat i Allmänt;
(null)
Det skulle bli sol och moln idag...men så här har det sett ut hela dagen...Dimma, fuktig dimma...:-(

Jag har aldrig tittat på riksdagens öppnande förut men idag får tv:n stå på. Pompa och ståt och fint klädda ledamöter. Påfallande många stirrar ner i sina mobiler under kungens respektive statsministerns tal. Dålig stil! Tycker "vän av ordning" ;-) 
Kungens tal är som alltid återhållsamt och neutralt. Undrar om han ibland skulle vilja säga så mycket mer och mer personligt? Men det får han ju inte. Statsministerns regeringsförklaring är lååång men allt låter ju så bra. Stora satsningar och många utredningar ska till. Bra men...hur lång tid kommer allt att ta? Undrar ständigt skeptiska jag ;-) Han betonar "tillsammans"...och det vore ju bra om det vore så...
Han betonar också att det går bra för Sverige, att vi ligger i framkant när det gäller mycket. Och att det ska fortsätta att vara så. Det ska vi se till "tillsammans"... (om inte motkrafterna får råda, tänker jag)

(null)
Tack Jonas! 

Någon som undrar över de kungliga damernas klädsel? Det var svart och vitt som gällde i år också. :-) 

Allt är inte mörker eller svart/vitt naturligtvis. Vår demokrati fyller 100 år, vilket firas under 4 år. 2018-2021. Den ska vi vara stolta över och samtidigt vara noga med att bevara. Tycker jag. 

(null)
Vi kurar i soffan idag. Korta stunder ute och långa inne. Och Balder bryr sig inte ett dugg om vare sig kungahuset eller politiken. ;-) 

Stadslivet igår fungerade bra. Tvätt och jobb. Vi återvänder nog snart dit. :-) 

Var rädd om Dig! 

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #grått#dimma#svartvitt#regeringsförklaring#kungligheter;

Kommentera inlägget här :