Fredag igen :-)

publicerat i Allmänt;
(null)
Jag fotar rakt mot solen, det blir så häftigt :-)

Efter en kall natt är marken fortfarande frusen när jag tar en kort eftermiddagspromenad. Luften är hög, solen är på väg ner, himlen är blå. Det känns skönt med kylan. Kyla och kyla, det är 2 grader + men känns som minus 2. Andas in och andas ut. 

(null)

Sent igår kväll kom jag på att jag inte skrivit något inlägg på bloggen:-) Jag var uppslukad av boken jag läste. Om Sverige på 1000-talet. Om kristnandet. Har aldrig riktigt funderat på hur det gick till. I historien läste man om Ansgar och andra som kom hit och predikade och människor övergav hedendomen och blev kristna. Om striderna har jag aldrig läst. Om påbuden från påven i Rom om att de som inte frivilligt gick över till kristendomen skulle straffas. Inte heller har jag haft så mycket kunskap om kvinnornas roll. Hur deras frihet inskränktes när kristendomen tog över. Det är sorglig läsning. Naturligtvis var det inte så Jesu ord skulle tolkas...det är jag övertygad om....

(null)
Tredje boken i serien. Rekommenderas! Jag läser ju i lite  "oordning" men börjar komma i takt. 

Nu läser jag fortsättningen i fjärde boken i serien Släkten. I alla berättelserna har kvinnor huvudroller. Ny författare för varje bok. Alltid en kvinna. Det är kvinnohistoria som får komma fram här. Äntligen! 

Mitt skov börjar så smått lätta. Det känns bra. 

I kalendern står det att det är fredag...igen ;-)
Önskar Dig en riktigt fin helg!

Frid och Fred
❤️

Taggar: #fredagigen#kallt#fruset#kvinnohistoria;

Kommentera inlägget här :