Livskraft och möjligheter

publicerat i Allmänt;
(null)
Hortensian...älskar den <3


Missmod. Det är vad jag känner när jag bläddrar genom nyheterna idag. Hur kan vi i vårt land deportera en 19-årig tjej till Ukraina? Hon tog nyss studenten här i Sverige. Hela hennes familj får stanna här. Ensam ska hon åka till Ukraina där hon inte känner någon, inte vet var hon ska bo, inte kan språket...lämna sin familj och vänner för ett okänt öde, mitt under en pandemi dessutom...Migrationsverket väntade med besked på hennes ansökan om uppehållstillstånd tills hon var 18 fyllda. Avslag....

Hon är inte den enda som etablerat sig bra här men ändå utvisas...det är massor...
Det gör ont i mig..

Mycket annan tragik finns i nyheterna. Men jag valde just detta idag. 

Ni som läste mitt inlägg igår undrar förstås hur Balder mår. Jo, han är liiite piggare och äter liiite idag. Kan sova nu trots en svullnad stor som en tennisboll under hakan...
Jag längtar så efter att få tillbaka min vanliga söta och busiga Balder...<3

(null)

Det är märkligt att trots all vädjan från sjukhuspersonal så struntar väldigt många med att hålla avstånd. Hur ska det bli nu när midsommar är på ingång? Köer och trängsel och alla rekommendationer verkar vara som bortblåsta...???
Det är ungefär som med folk som inte förstår sig på allergiker. "Ja, men du kan väl ta en liten bit, i alla fall...det är ingen som dött av mina kakor inte..."
Oförmågan att förstå allvaret...

Det finns många anledningar till missmod men det är ändå sommar. Får väl försöka tänka lite positivt. :-)

(null)

Livskraft visar vår gamla pion idag. Tills nu har vi trott att den var död men så plötsligt: nya blad. Lite sent för att hinna blomma men härligt ändå. :-)

Livskraft och möjligheter
❤️

Taggar: #livskraft#möjligheter#inteförståallvaret#missmod;

Kommentera inlägget här :