Döden och livet

publicerat i Allmänt;

Torsdag kväll
"Jag är trött fast jag inte gjort något idag", säger maken och gäspar. "Vadå? Måste man alltid prestera något", undrar jag. Och påminner honom om det där med ålder och värme...det gillar han inte. ;-)

Vi ser på Sommar med Ernst. Mest för att låta tiden gå...all mat han lagar, Ernst, ser vansinnigt gott ut! 


Fredag morgon
Har du sovit bra i natt?
Ja, periodvis...

Det är så det blir i hettan. Det tar tid att somna. Det är så kvavt. Sova en stund. Upp och dricka vatten. Sova en stund. Göken har blivit galen och kokoar som besatt vid 02-tiden. Somnar. Varmt. Upp och blöta en handduk att "badda" med. Toabesök. Somnar. En fågel "hackar" på mitt hus. Somnar. Solen lyser starkt in och jag inser att jag måste stänga fönstret för att inte släppa in hettan. Somnar. Den största humlan (?) jag någonsin sett låter ilsket och söker desperat en väg ut. Upp och släppa ut den. Toa. Konstaterar att gräsmattan kryllar av koltrastar, stora och inte så stora. Lägger mig men kan inte somna om...klockan är strax 4.30...kroppen värker...

Somnar så småningom. Vaknar av hundskall. Maken har släppt ut hundarna.,
30 grader ute och 30 grader inne. Pust och flämt. 

Plötsligt ett litet moln för solen och det börjar fläkta lite. Lycka. Sätter mig ute i skuggan en stund. Pavvo har somnat i gamla köket efter en lång flåsperiod. Balder gör honom sällskap. 
(null)

Det behövs regn. Gräsmattan är snustorr. Kanske blir det regn nästa vecka? Bara 14 grader på torsdag???

Idag ska jag lyssna på sommarprogrammet. Idag med Björn Natthiko Lindeblad. Han ska prata om döden. Det ska bli intressant. 

Nu har jag lyssnat. Och gråtit. När Björns röst brister. Så vackert. Så livsklokt. Så förhoppningsfullt och så varsamt. Lyssna! Bara gör det! <3

Björn tycker att man ska vara mer på det sätt som man vill se mer av i världen. 

"Världen är inte som den är, den är som du är."

Tack Björn! Du vill att man ska känna sig mer levande efter programmet. Tack. Det gör jag. <3

Till Dig kära läsare via Land:
(null)


Djup tacksamhet över livet
❤️


Taggar: #döden#livet#tacksam#sovaperiodvis#hettan#inrehälsa;

Kommentera inlägget här :