Det är maj

publicerat i Allmänt;
(null)
Kort taget för några dagar sen. Periodvis har det sett ut så här ute idag också. Men det har även varit soliga stunder. Stunder av värme. Att njuta några minuter i. Och jag känner: det är en försmak av det som kommer...

Alla nyheter handlar inte om virus just nu. Som omväxling. Fast ingen trevlig omväxling. Prostitution. Men bra att det kommer upp i ljuset, detta avskyvärda. Ljuset borde dock vändas mer mot offren än förövarna. För det vanliga sker: det är offret som känner skam och förövaren som tar på sig offerkoftan. 
De som försvarar prostitution, kvinnor och män, hur tänker de? Att man kan köpa en annans kropp...Vem är "den andra"? Är inte det en människa???
Det finns så många ursäkter byggda på fördomar från förr. Ta upp dem i ljuset och alla ser att de inte håller. Alla förutom dem som inte ser kvinnor som jämnställda människor. 

Jag skulle kunna skriva mycket mer om detta men jag har inte orken just nu. Och det finns så många andra som är mycket bättre på detta ämne än jag. Rekommenderar framförallt Katarina Wennstam. 
—————
Vi är "prövade" just nu, maken och jag. Av Balder...han gör om samma "bus/ofog" om och om igen....testar, testar, testar...

(null)

T ex....;-)

Det är en "period"...jag vet...har haft hund stor del av mitt liv :-)
<3

Det blir ingen minnesbild från Gotland idag. Det blir en minnesbild från Gästrikland, från vår egen äng här i torpet:
(null)
24 maj 2015 <3

Var fortsatt rädd om dig!
Snart kommer värmen! Kanske rentav "sköna maj"...:-)

Måste dela med mig av några kul rader som en vän kommenterade min "efterlysning" med på Fb igår:

It's may.
It may rain.
It may snow.
It may be sunny....
osv ...
:-) 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #detärmaj#skam#offer#offerkofta#prövningenstid;

Kommentera inlägget här :