I missnöjets tid

publicerat i Allmänt;
(null)
Vad är detta? Naturens egen konst.  I barken på björken. Vad ser du? Jag ser en hel del däri :-)

Missnöje och deppighet verkar breda ut sig alltmer i samhället. Inte märkligt alls. Ovissheten med pandemin tar på tålamodet. Märker det på mig själv också. Blir förbannad på att Brynäs, både herr och dam, spelar dåligt. Men undrar om det egentligen inte ligger något annat i botten. Missnöje med varandet. Alltså det allmänna varandet. Skönt att ha något att bli arg på, något som får symbolisera missnöjet, tröttheten, frustrationen. 
Okey, jag har det så bra. Men ändå...
Jag litar fortfarande på att Tegnell och co och politikerna. Men även där märks en trötthet och frustration. 

Det är nu vi måste peppa varandra. Hitta positiva bitar att dela med oss av. Höra av oss till varandra. Skicka en hälsning. Ringa. Prata av oss. Påminna varandra om att vi faktiskt räddar liv när vi håller oss till restriktionerna. Och underlättar dessutom för den redan slitna vårdpersonalen. 

Man får vara ledsen över allt som inte blir av. Man får vara oroad och frustrerad. Eller hur? 
Man får vara arg. Men för min del tycker jag att det är bättre att vara arg på dåliga hockeyspelare än på Löfven t ex ;-)  Jag kanaliserar mitt missnöje så. Fast det finns ju ingen att "skylla på". Experter uttalar sig men egentligen vet ju ingen något alls om framtiden. Vi får "hålla ut" helt enkelt. Eller nej, inte så "enkelt"...komplicerat är det...

Nu kommer maken och meddelar att Brynäs herrar spelar mycket bättre i andra perioden...jaha, vad ska jag då bli arg på? Nä, skojar bara. Ilskan kommer och går. Emellanåt är jag glad och tacksam och nöjd med varandet. :-) 

På tal om Brynäs så dog igår en av min ungdoms hockeyhjältar. Vila i frid "Lill-Prosten" Karlsson! 

Vad du än gör denna lördag, så hoppas jag att du har det bra och mår bra. Särskilt går mina tankar till de som sörjer. 
(null)
Tänd ljus! 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #missnöje#frustration#peppavarandra#hållut;

Kommentera inlägget här :