Den knoppande framtiden

publicerat i Allmänt;
(null)


Påskdagen var den högtidliga dagen. Vi brukade ha "främmande" (vänner) på besök på fin och god middag. Mamma är duktig på det där med att laga mat och duka fint. 

Min syster och jag fick klä oss i finkläder. Det var en högtidlig men glad stämning. :-)


Under några påskhelger åkte vi och besökte en familj i Jämtland. Där åkte vi skidor i fjällen och pimplade lax eller röding på sjön. Vi åkte också en sväng in i Norge och handlade bl a smör som var billigare där än i Sverige. Det var så härliga dagar. Lite äventyrligt blev det några gånger också. Som när jag vrickade foten när jag åkte skidor och när vår bil stod och brann på parkeringen när vi var i kyrkan på högmässa...

(null)     Så vinner ljuset över mörkret <3

Påskdag 4 april 2021

Här är en skön vårdag. Vinden är lite kall men solen värmer skönt i lä. Jag tar en promenad till de ställen där jag vet att jag kan hitta vårtecken. På vägen ser jag både citronfjäril och påfågelsöga. Grannens snödroppar breder ut sig. Och där! Jo men visst är det: 

(null) En liten tussilago!  <3

Jag går en bit till. Där de brukar dyka upp bland fjolårslöven. Och visst, där är de ju! 

(null)Älskade blåsippor! <3

Pånyttfödelsens tid är här. Jag älskar den här tiden. Början på det nya. Ljusets seger över mörkret. 

Inandas energin. Livet. 

I kyrkorna firar man Jesu uppståndelse. Livet som segrar över döden. Jag förstår inte allt av detta, det handlar naturligtvis om tro. Och skeptikern och analytikern i mig har svårt för detta. Men jag dömer inte de som tror, jag respekterar dem. Och jag tror på mirakel och under. De sker varje dag. 

Allra minst förstår jag kvinnoprästmotståndet när det ju faktiskt var kvinnor som först vi gå ut med budskapet om Jesu uppståndelse...Kvinnorna vid den tomma graven... 

Ja, ja...jag njuter av återfödelsen i naturen. Den knoppande framtiden. 

Och så nyser jag lite...:-) Atjo, prosit. :-)

Påskägget är tomt.Inga "karra " kvar :-( Hur nu det gick till?;-)

(null)

:-)

Vårljus

❤️



Taggar: #vårljuset#påskdagen#högtidligt#vårtecken#tussilago#blåsippa#fjäril#kvinnornavidgraven#blåsipp;

Kommentera inlägget här :