Ser du?

publicerat i Allmänt;
(null)
Fantasifulla moln på hemvägen igår kväll :-)

Måndag 19 juli 2021

Att öppna ytterdörren denna morgon…annorlunda. Vad? Luften är klar och temperaturen är lägre än på länge. En frisk vind. Riktigt skönt. Kan behövas en paus i "hettan".. 

Känslan av "vanlighet" växer. Den är lite overklig. Allt är inte som före pandemin och allt kommer inte att bli det heller. Och ännu är ju inte pandemin helt över. Men den där spirande tacksamheten över livet låter jag mig fokusera på just nu. Som att kunna krama sina nära och kära igen. 

Jag är självklart medveten om att det kan bli bakslag. Men det förtar inte min lättnad just nu. 

(null)Den syns dåligt. Men ett av träden är "annorlunda" :-) Ser du?

(null)Som en "trearmad ljusstake" står den där. Björken med tre stammar. Varför vara som alla andra? :-)

Två små barn skottskadades när de var ute och lekte… Det är chockerande och fruktansvärt. 

Som vanligt flyttas fokus från själva brottet och offren med anhöriga till "skulden". Och det är inte de kriminella man skriker på, nej det är Löfven och övriga regeringen. Som om de och polisen inte gjort och gör allt de kan för att stoppa kriminaliteten. Sen drar man alla invandrare över en kam. Vill inte se det positiva som mot alla odds händer och ljuger om siffror och statistik. Integrationen hade lyckats mycket bättre om den inte motarbetats. Om inte rasismen varit och är så stor. Det är min övertygelse. Nu är det som det är och alla får utgå från det och hitta mänskliga lösningar och vettiga straff. Att utvisa alla medborgare med utländsk bakgrund skulle krossa vårt samhälle. Vi har alltid varit ett invandrarland. 

Seriöst, jag orkar inte med den fördummande populismen. 

Tankarna går till de drabbade. 


Du kanske tycker att jag är kaxig nu, att jag förminskar problemet och tror mig ha lätta lösningar. Att jag kommer med "vänsterflum". Så är det inte. Jag inser att problemet är jättestort och att det inte finns några lätta lösningar. Att gnälla, skälla, utpeka och hitta syndabockar är dock inte en lösning. Brottslingar ska dömas och straffas så klart. Det får polis och rättsväsende ordna. Fängelse och i vissa fall utvisning. Att få stopp på brottsligheten är det största problemet. Varför hamnar unga människor i dessa gäng? Utanförskapet osv. Vad kan var och en av oss bidra med? Vilka är våra värderingar? Hur bygger vi ett rättvist och tryggt samhälle för alla? Svåra frågor….

(null)Snart dags att börja plocka…:-)

Med tanke på mitt "test" som jag "utsatte" mig för igår, så jodå det känns i knopp och kropp. Men ändå skapligt. :-) 

Jag hoppas att Du har det bra. Var du än är, vad du än gör, vem du än är. <3

Kärlek

❤️

Taggar: #ser#du#trearmad#annorlunda#skottskadadebarn#skulden#lösning#vanligheten#svalare;

Kommentera inlägget här :