Himmel att älska

publicerat i Allmänt;
(null)
Molntussar mot blå himmel! I love it! <3

När jag faller ner i den där "corona-deppen" försöker jag hitta de där positiva bitarna i livet. Små och ibland självklara bitar som trots allt gör mig glad. Den blå himlen med sina små molntussar får symbolisera detta idag. :-)

Efter ett år med pandemi och restriktioner är det lätt att bli missmodig. Man ser inget slut på eländet men man ser vad det får för följder. Depressioner, våld i hemmet, långtidssjukskrivningar, konkurser...det är en sån svår och smärtsam situation. Och mycket allvarlig. Det utnyttjar "klagomänniskorna" i jämmerdalen. Böcker och insändare, politiska utspel, upprop osv. Man klagar och påpekar alla fel. Regeringen har gjort fel. FHM har gjort fel. "Vi skulle gjort på ett annat sätt"! Men ingenstans läser eller hör jag vilket sätt vi skulle gjort det på.....Total lockdown? Inga restriktioner alls? Eller vad. Självklart ska vi granska och utvärdera och kritisera! Men kom med förslag också! Lösningar, tack! Inför framtiden. För gjort är gjort och de flesta politikerna var överens i början...men det är ju val nästa år...läge för populism...

(null)
Knepigt det där :-)

Jag har börjat lyssna på en bra bok. Är ju "periodare" när det gäller att lyssna eller läsa. Ibland funkar det ena, ibland det andra. Pga fibromyalgin och hjärnstress. 
Boken är ny och heter "Jag är inte död". Det är författaren själv Erik Engelv som läser. Den handlar om hans uppväxt inom Jehovas Vittnen och om hur han blev utesluten och betraktad som död av församling och familj, när han kom ut som homosexuell...Mycket intressant om hur Jehovas vittnen tänker och tror och lever. Och tragiskt. Jag är bara i början av boken men den "slukar" mig. :-)

Vad hittar du för positiva bitar i "coronatider"? Trots allt...

Var snäll mot Dig själv! 
Vi är tillsammans, trots distans.
Vi finns för varandra trots avstånd. 
Var aldrig rädd för att be om hjälp om du behöver det! 

Kärleksljus
❤️


Taggar: #himmel#att#älska#molntussar#klagomål#jämmerdalen#nybok;

Kommentera inlägget här :