Det lutar…:-)

publicerat i Allmänt;
Onsdag 10 augusti 2022
"Larsdagen" 
"Vid Larsdagen skulle slåttern vara över – den som gjorde det därefter förlorade halva skörden (Skåne). Ibland kallades dagen "sultne Lars" (hungrige Lars) eftersom man inte alltid hade något att äta innan den nya skörden var bärgad." (Nordiska muséet)
 

För 37 år sedan dog trubaduren Fred Åkerström. Det kommer jag ihåg av en alldeles speciell anledning.Jag hörde det på nyheterna på radion som stod  på i förlossningssalen där jag låg.Hela dagen. Klockan 19.57 föddes vår älskade son. Vår förstfödde. <3

(null)
Sommar. Grinden står öppen. Det speciella eftermiddagsljuset…jag gillar det <3

Precis vid öppningsdags var vi i stadens centrum. Stadsfesten börjar idag. Karuseller på torget. Moderaterna och Vänsterpartiet höll på med att sätta upp sina tält. Jag gick in till optikern och hämtade ut mina nya glasögon. Ute på torget satt maken och Balder och väntade. Så bra träning för Balder att gå i stan och att sitta och vänta. Det gick riktigt bra :-)

Nu är min tillvaro lite sned….:-D Bord är sneda (nej, säger maken, de är de inte!), stolar, sängar och annat lutar…fast, de gör de inte…tar tid för ögonen att vänja sig vid de nya glasen. :-)

(null)
En titt in i växthuset från motsatta sidan. Paprikaväxterna på rad. De är inte stora men väldigt goda. :-)

Skummar nyheterna på nätet. Blir ledsen när jag ser att en av mina hockeyidoler, Börje Salming har ALS. Denna fruktansvärda sjukdom. :-(
Nyheterna är förstås fulla med hemskheter från jordens alla hörn. Kriget i Ukraina…
Här i vår del av världen talas det om sämre tider, lågkonjunktur…och om den femte covidsprutan. Och så allt valfläsk…klimatpolitiken borde väl uppmärksammas? Skrämmande lite intresse för den. 
Och nu blev jag trött…
Jag går ut för att njuta av sol, värme, vind. Just nu, när jag kan…Glad och tacksam för nuet. 

(null)
Himlen är oskyldigt blå 
(null)
Plötsligt, i tunnnan med petunior, dyker denna skönhet upp. En "eftersläntrare" från förra året…då hade vi såna här penséer i tunnan. Vad kul! :-)

Du tar väl hand om Dig? Du kommer ihåg att Du är Värdefull? Bra! <3

Nuet
♥️


Taggar: #nyaglasögon#larsdagen#lutar#ensenpensee#salming#cityfest#nuet;

Kommentera inlägget här :