”Höstlig skönhet”

publicerat i Allmänt;

Måndag 19 september 2022

(null)Höstlig skönhet

Fåglarna samlas i stora flockar uppe på de höga lyftkranarna här mittemot. Där har de fin utsikt och en bra överblick. Snart vänder de söderut. 

——————

Idag är det begravning för drottning Elizabeth Ii.  En av folket älskad drottning. 70 år på tronen. Är det rekord? Jag vet inte. Det intressanta nu, tycker jag, är vad som händer med det brittiska samväldet. Även om jag inte kan så mycket om dess historia, märker jag när jag googlar. 
Uppemot 200 länders "höjdare" är med på begravningen. Kungligheter, stats- och regeringschefer. Samlade i London idag…vilket säkerhetsuppbåd det måste vara där! 
Jag ser bilder från när kistan bärs in i kyrkan. Det går långsamt. Och gången fram till altaret är så lång. Jag vet, jag har varit i Westminster Abbey. Den katedralen är magnifik! En historisk dag denna, vad man nu än tycker om monarkiers vara eller inte vara…
Jag såg samlingen premiärministrar och tänkte: oj, vad gamla de blivit! Tills jag insåg att några av dem är yngre än vad jag är…;-)

(null)
Dålig bild, från TV:n,  men vacker blomuppsättning på kistan. 
———————-
Sverige då? Jodå, här har vi ju våra "kära" talmansrundor. Finns det ett regeringsunderlag eller? Talmannen bjuder inte på fikabröd utan på hemodlade grönsaker! Nytt!  Och nyttigare ;-)
Nu har Kristersson fått sonderingsuppdrag…man kan ju undra hur han ska få ihop det…

(null)
Mer höstlig skönhet <3

Märker att alltfler börjar få förkylningssymptom. Det är såna tider nu…måtte det hålla sig på rätt sida om coronaviruset. Det räcker nu! Tack…
Hoppas att Du har det bra! Var rädd om Dig! 

Kärlek
♥️



Taggar: #höstlig#skönhet#begravningilondon#historiskdag#toppar#sonderingsuppdrag;

Kommentera inlägget här :