Symbolen för liv

publicerat i Allmänt;
Lördag 16 april 2022
Påskafton
Fullmåne
Glad Påsk! 
(null)
Mitt vackraste keramikägg. Från Paradisverkstan. Öland. 

Ägget som symbol:  
"Det finns en historisk anledning till att vi äter så mycket ägg till påsk. När Sverige var ett katolskt land var vi förbjudna att äta ägg under den 40 dagar långa fastan, därför åt man desto fler när det blev tillåtet igen vid påsk. Ägget är även en symbol för pånyttfödelse och liv och markerar påskens budskap om uppståndelsen." (Norrbottens museum)

Min egen "Glad Påsk-tavla" :-)
(null)

(null)
Dagens solrosor till Ukrainas ära. Ser skönt ut där på bilden…. En dröm. Kriget är en mardröm. I verkligheten.  Vi ber om fred.  Det känns som en "futtig" handling ibland men bättre än inget…

———————


(null)
Ifall det nu är någon "tomte" som inte fattat….;-)

Lek med påskord: Såg på Instagram en sån här lek med ord. Jag stal idén men hittade på egna ord. För att se det riktiga ordet måste du kasta om bokstäverna. (Facit i slutet av inlägget) Lycka till! :-)

1 KÅKPROST
2 HÅRSPEKA
3 KÄPPGOG
4 STUMSKÅP
5 DISKOGÄSPIGGÅ

(null)
Vad är detta? Hi hi. Väldigt god marsipan-påskkyckling-bakelse. :-) Fick vi av våra besökare igår. <3


(null)    
:-)

———————
Yttrandefrihet. Det skrivs mycket om det nu. Vi har vår yttrandefrihet i vårt land. Men var går gränsen för provokation? Kravallerna är avskyvärda, det finns inget försvar för dem. Våldet. Oron växer. Polisen, vad kan och får de göra? Hoppas att lugnet nu infinner sig och att man kan få en överblick över det som hände och starta rättsprocessen. 

——————

(null)
Den ständiga gåtan ;-)

Har du hittat ditt påskägg eller behöver du inte leta? Målar du äggen? :-) Jag minns hur kul det var att gömma påskäggen och låta sönerna leta med hjälp av lappar med verser på rim. Och ägg har jag målat sen barndomen. Men nej, inte nu. Det är påsk ändå :-) Tror inte att maken är intresserad av att söka påskägg….:-D

Må solen på dig lysa! 

Glad Påsk
♥️

Jag utlovade påsklekar i pluralis i gårdagens inlägg. Nu blev det i singularis istället…;-) 

Rätt ord:
1 PÅSKKORT
2 PÅSKHARE
3 ÅGGKOPP
4 PÅSKMUST
5 PÅSKGODISÄGG







Taggar: #symbolenförliv#ägg#gladpåsk#solros#beförfred#ordlek#påskord#provokation#målaögg#denständigagåtan;

Kommentera inlägget här :