Lördag

publicerat i Allmänt;
Lördag 2 april 2022

(null)
En extra vacker solrosbild till Ukrainas ära. Bilden kommer från en tidning. <3

Positiv nyhet: Lille Tim, 3 år, som skulle utvisas till Uganda, får stanna i Sverige. I det familjehem där han bott sen 4 månaders ålder. Tillfälligt uppehållstillstånd som sen kan bli permanent. Han föddes i Sverige men omhändertogs då modern var oförmögen att ta hand om honom. Fader okänd. Lyckan är stor nu i familjehemmet. :-)


Negativt:
Allt är inte fråga om medlemsskap i NATO eller inte i debatten nu. Höjda pensioner och vilka som är riktiga flyktingar debatteras det om. Det är en osmaklig debatt. "De som inte har jobbat ska inte få några pengar"….(sjukdom, yrkesskador…?? Finns inte??) "Bara de från Ukraina är riktiga flyktingar"…de andra är "bidragsturister" eller "proffsmigranter" ????? 
Det är så cyniskt, ovärdigt, rasistiskt och lögnaktigt att i alla fall jag mår illa….:-(
Ordens makt. Missbruket. Noll medkänsla. 

Tack till alla medkännande politiker! Ni som säger ifrån. Och ifrågasätter. Okey, det är valår och det är lätt att kalla detta "valfläsk"…jag väljer ändå att gilla pensionshöjning och allas lika värde. :-)

(null)
Detta konstkort dök upp när jag städade en låda. Från en utställning för flera år sen. Konstnär Berit Stenlund. Gillar den starkt. För mig betyder den att hon, liksom jag, är trött på alla böcker som talar om hur man ska leva. Visst finns det bra tips och så och visst kan de vara peppande. Men utbudet är så stort och det kommer ständigt nya påbud och idéer. Jag rensar ut många böcker men några som betytt lite extra får vara kvar. :-)

Maken ser på tv. Fotboll. Jodå, nu rullar bollen igen ;-) Och det är så många lyckliga supportrar som kan gå på matcher igen! 

(null)
Balder ser inte på fotboll. Han ligger i soffan och sover. Det här kortet togs en kväll när han han använde sin hundbädd som kudde istället för att ligga i den. "Balderstyle". :-)

Avslutar med en gammal målning. 
(null)
Utan namn. "Ring,ring?" "Trassel?" ;-)

Kom ihåg att Du är Värdefull! Låt ingen inbilla dig något annat! :-)


Medkänsla
♥️





Taggar: #lördag#pensioner#riktigaflyktingar#medkänsla#balder#böcker;

Kommentera inlägget här :