Lågt flygande

publicerat i Allmänt;
Fredag 9 juni 2023

(null)
Rödblära :-)
 Vi utfärdar nu en varning här för "lågt flygande svalor" :-) Om vi sitter på uteplatsen verkar vi sitta i deras inflygningssträcka ;-) Vet inte om det är hussvalor, ladusvalor eller tornseglare? Tornseglaren är dock inte en svala men väl lik svalor. 

Dagens krydda: 
(null)
Chokladmynta. 
Mynta 
"Myntan är en ört-växt som ingår i samma växtfamilj som rosmarin och timjan. Det finns en rad olika typer av mynta och de går under namnet Mentha. Den kanske mest vanliga varianten är pepparmynta som kallas för Mentha piperitha"
Chokladmyntan har mindre blad än många andra myntasorter. Bladen är vackert mörkgröna på ovansidan men har en mörk violett undersida och stjälk. Den blir stor och fin, upp till 50 cm, och får fina ljuslila blommor om sommaren.

(null)
Vore perfekt! :-D

Hittade fler  intressanta sommarpratare: Göran Greider, Niño Ramsby, Bianca Salming, Renée Nyberg, Andreas Cervenka, Sussie Eriksson, Daniel Thurfjell…med flera :-) Du har kanske andra som du vill lyssna på. Eller så vill du kanske inte lyssna alls. Man "måste" inte ;-)

(null)
Dessa vackra vägrenar… 

Det sker så många otäckheter med barn inblandade nu. En 11-åring är ute och cyklar och blir påkörd av en rattonykter man. Pojken dör. En 15 årig kille klär sig snyggt inför skolbalen. Han kommer aldrig dit. En jämnårig kamrat dödar honom… I en knivattack i en lekpark i Frankrike får små barn livshotande skador… det är såna här gånger man undrar om det finns en gud…
Tankarna går till alla anhöriga…det finns ingen tröst men det finns omtanke. Sån underlig känsla att läsa om detta och sen gå ut i den prunkande, levande sommardagen…

(null)
Min stolthet <3

Bland alla "nykläckta" studenter finns Greta Thunberg idag. Grattis! Hon slutar nu med skolstrejk på fredagar men kampen för klimatet går vidare! :-)

Tillönskar Dig en riktigt fin helg! Vi går mot allt varmare dagar. 

Omtanke
♥️








Taggar: #fredag#varmare#barn#chokladmynta#rödblära#greta#svalor#dödochliv;

Kommentera inlägget här :