Värmebölja

publicerat i Allmänt;
Tisdag 25 juni 2024
David och Salomon har namnsdag
Solen gick upp 03.20 och hon går ner 22.30
Det är soligt väder över hela landet. Med höga temperaturer. Värmebölja några dagar. Till glädje för dem som mår bra av det, jobbigt och t o m farligt för dem som mår dåligt av det. Så snälla, låt oss slippa uttrycket "gnäll" när någon beklagar sig! 

(null)
Vi firade vår bröllopsdag, igår, med god mat och skumpa. Skål för kärleken! <3

Det är nu när temperaturen stiger som man får ta till sig råden: "man blir brun i skuggan också" och "ta siesta" och "drick vatten"… :-)

(null)
Solhatt och solglasögon. Nödvändigt! :-)

En del människor underskattar verkligen värmens faror. Som turisterna i Sydeuropa, de som promenerar iväg i värsta hettan och "försvinner" eller hittas döda…!?!? Hallå! Vad sysslar ni med???
————————

Nu kommer jag "störa i sommaridyllen". Med verklighetens siffror. Och jag tänker inte be om ursäkt:
Skrämmande siffror dyker upp hela tiden från G..a.Som nu senast när Rädda Barnen rapporterar om att uppemot 21000 (!!) barn fattas. De kan ligga under rasmassorna, i massgravar eller ha förts ut ur landet med tvång… Skräcksiffror. 

"Vi kanske aldrig får veta vad som hände en del av dessa barn. Men varenda en av dem hade en historia, en familj, och drömmar som stals ifrån dem." Rädda Barnen. Expressen 
Jaha…vad kan vi göra, tänker några. Skänka en gåva till en hjälporganisation, sända en varm tanke, be för alla, säga ifrån, kräva stopp på konflikten, påverka de tysta politikerna som har makten, föra vidare sann information…
———————
Dagens lunch: melon, vaniljglass och chokladsås. :-) Orkar inte äta annat i värmen. Middag tar vi sent idag. 

Var rädd om Dig! <3

Andetag 
Dagens meditationsbild och ord:

(null)

♥️

Taggar: #värmebölja#meditationsbild#solhatt#skumpa#barnen#försvunna#lättlunch;

Kommentera inlägget här :