Tisdagsblogg

publicerat i Allmänt;
Tisdag 4 juni 2024
Solen gick upp 03.28 och hon går ner 22.14. Junis ljusa nätter. Wow! :-) 

Solbritt och Solveig har namnsdag idag. Grattis till svärmor! :-)
  " Solveig är ett norskt namn, motsvarande fornvästnordiskans Sôlveig, sammansatt av sal ’hus; sal’ och efterleden ‑veig med dunkel betydelse; en tolkning är ’den stridande’. Förleden har också uppfattats som innehållande ordet sol.

Namnet har fått spridning genom Henrik Ibsens drama Peer Gynt (1867). Källa: Institutet för språk och folkminnen

 ———————


(null)
Klok kvinna. Och så sanna ord. (Från Fb)

(null)
Tagetes. Efter många år utan tagetes tyckte jag det var dags igen. Speciellt när jag fick syn på dessa "bamsingar". Jättefina! :-)

Bara "måste" dela denna från Fb:
(null)
Så här kunde det se ut när fruarna var och handlade på 60-talet. Detta är troligen från USA (hittade bilden på Fb). Men även i vårt land var det vanligt att man gick ut med papiljotter i håret…det är inte så "trendigt" idag. ;-) 

Ikväll är det fotboll igen! Sverige-Irland. Heja tjejer!!!

Vårspersonal har gått ut i strejk. Runt 2000 av Vårdförbundets medlemmar. För kortare arbetstid, pauser, återhämtning, bl a.  Det är verkligen inte för mycket begärt. Om vi nu ska ha personal som orkar arbeta..,sen så är det naturligtvis en samhällsfarlig strejk…tyvärr har det gått så långt att man måste ta till så här drastiska åtgärder. Satsa på sjukvården, politiker, för allas skull!!!

En studentmössa kostar idag ca 3000 kr! Helt sjukt! Heja, Bella från Stockholm, som virkade sin egen studentmössa! Kostnad: 60 kr! :-)

Kära läsare, önskar Dig allt gott! :-)

Andetag 
Dagens meditationsbild och ord:
(null)

♥️










Taggar: #meditationsbild#strejk#solveig#tagetes#studentmössa#papiljotter;

Kommentera inlägget här :