Att få uttrycka sitt jag

publicerat i Allmänt;
Back in town. Känns bra men är bara tillfälligt. Tvättar, fixar. Tar bort julen. I morgon till tandläkaren. Jag har inte "tandisskräck" men jag tycker inte om att gå dit. Undersökning. Känns som att få en "dom"...;-) Tur att de finns i alla fall, tandläkarna! 
(null)
Från igår...Idag tittar solen inte fram alls. 

Man brukar säga att alla människor kan sjunga. Så är det ju. Sen är inte alla röster vackra, de kanske t o m låter falskt.I andras öron. Men man kan sjunga ändå! För att det är så härligt! 
Detsamma är det ju med målning. Alla kan måla! Pensel och färg. Måla utifrån den du är. Alla kan inte bli proffsiga konstnärer. Men alla kan måla. 

Om vi alla skulle sjunga bara för att uppträda och sälja skivor...då skulle många tystna. Vilket också många gör. Tyvärr. Tappar glädjen i sången. Stänger inne sin röst. 
Om alla skulle måla bara för att ställa ut och sälja tavlor då skulle många målningar aldrig bli av. Många slutar måla när de inte längre måste för skolans skull. Tyvärr.

Att sjunga av glädje, att måla för att det är kul. Befriande. Utifrån den man är. 
Så ska det vara!!! Verktyg för att uttrycka: det här är jag! 

Den där glädjen...den syntes och kändes så väl i programmet "Lerins lärlingar" i går. Ungdomar med olika diagnoser (funktionsnedsättningar)på kurs tillsammans med Lars Lerin. Kan inte nog beskriva den "feelgood"-känslan jag fick. Om du inte såg: se! Det är en serie program. Onsdagar SVT 1. 
"Att få vara den man är". Så viktigt för Alla! Att få uttrycka sitt jag! Så viktigt! 

Jag älskar att se och uppleva konst. Känner så många fantastiska konstnärer. <3
Sen skapar jag själv också. I perioder. Det blir ju mer "det-blir-vad-det-blir-konst" ;-) Jag uttrycker det jag är. Ger uttryck för det som finns i min själ. Det ser lite "konstigt" ut ibland, men andra gånger blir det riktigt härligt även för andra att titta på. ;-) 
(null)
Det du ser är det viktiga. :-) 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Taggar: #uttryckasittjag#larslerin#lärlingar#viktigt;

Kommentera inlägget här :