Övervinna

publicerat i Allmänt;
(null)
Det speciella och skiftande ljuset här vid ån igår :-)


Tror du att de råbarkade personerna i kriminella gäng blir avskräckta av att det blir kriminellt att överhuvudtaget vara med? 
Det tror inte jag. Men det tror tydligen Moderatledaren. 
Något måste naturligtvis göras! Men vad???
Det finns inga lättköpta lösningar. Förutom "akuta" lösningar måste man ju lösa grundproblemet: varför uppstår dessa kriminella gäng?
En politisk fråga. Om jag skriver orättvisor, klassklyftor, fattigdom, social misär, arbetslöshet...så kommer jag av vissa uppfattas som en naiv vänstermänniska, medan andra kommer att tycka att jag har rätt...
Rättvisa...ett hånat ord..."för det kan aldrig bli helt rättvist"...nej, men man kan kämpa för så mycket rättvisa som det går att få...eller? 

Som sagt, gängkriminalitet är ett svårt och stort problem som funnits länge och det känns obehagligt. Men inget man löser genom att skrika om hårdare straff. 

Så nu har jag varit "politisk" så att det räcker för idag. ;-) Eller naiv eller vad man nu vill kalla mig. Jag står för mina åsikter utan att vara politiskt bunden. 

————-

Till alla som inte klarar allt man vill eller som man enligt sociala normer ska:
Det är bra som det är är, du är bra som du är! Och även om hindren är lätta för andra att övervinna men omöjliga för dig, så är det en seger varje gång du försökt och varje liten bit du kommit på vägen. Dina hinder är dina hinder! Och man måste inte övervinna de andra satt upp. 

(null)
En sån bra idé :-)

Vill citera något sant jag såg idag. Det är någon som kallar sig "Den ofrivillige eremiten" som uttrycker sig så klokt på Fb:
"Att bli sjuk och inte bli frisk - men samtidigt inte dö - är ett icketillstånd i vårt samhälle"

Så sant! 

Och så vandrar vi vidare, varsamt på moder Jord och håller avstånd. 

Kärlek och Omtanke
❤️


Taggar: #övervinna#politisktobunden#stårförminaåsikter#orsakochverkan#rättvisa;

Kommentera inlägget här :