Vi kämpar

publicerat i Allmänt;
(null)
De är små ännu men jo, det blir äpplen i år. Mycket tack vare grannens bin :-)

Torsdag 6 augusti
Coronaepedemin skapar nya ord: Som "munskyddsaktivister" t ex...:-)

Folket kämpar på. Jag har sett både unga och vuxna och äldre som tagit det här med avstånd på allvar, under sommarens uppdateringar på sociala media. Har tyvärr sett motsatsen också. Inte bland ungdom eller riktigt gamla utan bland folk i min egen ålder. Märkligt. Visst har jag ,urless, tänkt tanken: "jag struntar i coronasmittan och kramar en vän eller sitter trångt ute och fikar..." Men det förblir bara en barnslig tanke...Ju längre tid som går tycks fler och fler tänka: "äsch, det är nog inte så farligt ändå"...mänskligt men dumt. 
Att tycka att det här med pandemin är "skitjobbigt" är allas rätt. Oro inför hösten är naturlig. 
En dag i taget. Lätt att säga, svårt att följa. Men vi kämpar. Eller hur?

Tidningen Dagen har ett reportage om prästen och författaren Olle Carlsson. Jag har inte läst hela (låst) men fastnat för rubriken: 
"Ett meningsfyllt liv är viktigare än ett lyckligt"

Hm...tål att filosofera över känner jag..man kan vända och vrida på det, orsak och verkan osv. Sen dyker ju alltid den eviga frågan upp: "vad är lycka"...men så djupt går jag inte in i det utan funderar mer på "vad är meningsfullt i mitt liv?"

Man kan ju också ta tanken vidare och sätta ihop den med corona. För är det inte så att för vissa av oss har vi allt oftare börjat tänka i nya tankebanor nu när allt inte är som vanligt?  Vad är meningsfullt? 

Hundarna flåsar. Det är varmt. Men det är bara början...
I morgon orkar nog inte jag "filosofera" ;-) 

Maken och jag har ju under sommaren haft "seriemaraton". Sett nytt och gammalt som vi missat tidigare. Just nu är det "Vår tid är nu" som gäller. Den har ju "alla" sett utom vi, så "vår tid är nu" ;-)  Och ja, den är verkligen bra!!!

Kämpa vidare! För din egen skull och för allas skull! Vi är i det här gemensamt trots avståndet. 

Kämpaglöd
❤️

Taggar: #grannensbin#kämpaglöd#nyaord#vårtidärnu#meningsfullt;

Kommentera inlägget här :